Protecció Civil realitza una jornada d’actuació sanitària en emergència nuclear a la CN Vandellòs II

Professionals de la Unitat de Protecció Civil i Emergències van dur a terme a la CN Vandellòs II una “jornada teòric-pràctica sobre actuació sanitària en emergències nuclears” orientada al personal amb responsabilitats sanitàries dins el PENTA (Pla d’Emergència nuclear de Tarragona). En la formació va participar un total de 30 persones que ja havien realitzat prèviament el curs sobre actuació sanitària en emergències on-line, es va impartir en les instal·lacions de la pròpia central nuclear el passat 7 de març.

La jornada es va centrar en el funcionament del PENTA des del punt de vista de les actuacions sanitàries amb activitats participatives i pràctiques. Entre els continguts de la formació es van incloure el funcionament intern de la CN Vandellòs II i el pla d’emergència interior, el PENTA, així com els plans dels seus grups radiològic i sanitari, i com actuar davant la possibilitat de contaminació radiològica. Per a aquest supòsit, es van dur a terme pràctiques de descontaminació d’actuants i població, de maneig de pacients contaminats i de descontaminació de personal ferit.

Aquesta activitat, organitzada per la unitat de Protecció Civil de la Subdelegació del Govern i ANAV, té com a objectius formar al personal sanitari en les actuacions de descontaminació, donar a conèixer el Pla Director d’Emergència Nuclear del PENTA i les actuacions previstes del grup sanitari, així com facilitar la coordinació i col·laboració entre els grups sanitaris i radiològics en actuació per emergència nuclear.