Professionals d’Enel i de CN Vandellòs II realitzen una jornada d’intercanvi de pràctiques i experiències

L’Hospitalet de l’Infant, 1 de febrer de 2012. La central nuclear Vandellòs II va rebre els dies 25 i 26 de gener una representació d’Enel formada per 2 persones d’Enel Itàlia i 5 persones de les centrals nuclears eslovaques d’Slovenské Elektrárne. Aquesta visita s’inclou dins del programa Best Practice Sharing (BPS) d’Enel, l’objectiu del qual és observar i comparar pràctiques de treball, en aquest cas, a la unitat de Manteniment, Inspeccions i Proves.

La jornada va començar amb la benvinguda del grup a les instal·lacions de Vandellòs II per part del cap de Manteniment i va continuar amb una visita a la zona controlada. Allà, a més de conèixer les instal·lacions, van poder presenciar com es desenvolupa una de les rondes habituals de captura de dades dels auxiliars d’Operació.

A la tarda, el grup es va desplaçar a les instal·lacions de Tecnatom a l’Hospitalet de l’Infant per visitar els simuladors de les sales de control de les centrals Ascó i Vandellòs II. Acompanyats pel responsable d’explotació del Simulador de Factors Humans, es van quedar gratament sorpresos per aquestes instal·lacions d’entrenament que serveixen per complementar i millorar la formació dels professionals d’Ascó i Vandellòs II.

El segon dia, els representants d’Enel van veure la resta de la planta de Vandellòs II. Durant la visita van destacar l’alt grau de neteja i la bona condició del material de la instal·lació.

Al finalitzar aquesta jornada d’intercanvi de pràctiques i perspectives, el grup d’Enel va convidar als representants del MIP a visitar les seves plantes en un futur, per que pugin observar in situ com treballen.