Manuel de la Fuente acaba de publicar la seva primera novel·la, Me debes un beso. Durant tres intensos anys de treball al seu temps lliure, Manuel va donar forma a aquest projecte que, inicialment, no tenia més pretensió que satisfer la seva passió per explicar històries, i expressar les seves idees creatives en forma de relat, per a regalar-lo als seus amics i familiars. No obstant això, el reconeixement de la qualitat del seu manuscrit al seu entorn més proper el va animar a donar un pas més, presentant la novel·la a diverses editorials.
Tot aquest esforç s’ha vist recompensat amb la publicació de Me debes un beso per part d’una editorial madrilenya, Nostrum. Manuel de la Fuente va néixer a Granada, va estudiar a l’Escola Industrial d’Enginyers de Barcelona i durant trenta anys ha treballat al sector nuclear. Primer a la posada en marxa de CN Ascó i posteriorment a CN Vandellòs II, on actualment treballa com a tècnic de sistemes digitals.
D’on et ve la passió per escriure? M’agrada llegir molt. Sóc un devorador de premsa i de novel·les, sobretot, thrillers. Moltes vegades necessitem llegir coses una mica lleugeres perquè, entre tant de procediment, se’ns faci la vida més fàcil. Vaig començar amb els relats curts, així que l’afició per escriure em ve de lluny, sempre m’ha agradat escriure.
Com se’t va ocórrer escriure una novel·la? Vaig decidir escriure-la sense moltes pretensions. Cadascú té les seves limitacions però tens al voltant gent que t’anima, t’encoratja i ajuda. T’inicies contant una història, a la teva manera… això cadascú ho fa com li dóna la gana i això és bonic, perquè la imaginació no té límits. Així que, partint d’una idea que tenia al cap vaig decidir executar-la i vaig començar a treballar en ella i, el propi camí em va dur a la mar. És a dir, que amb el manuscrit a la mà i la idea de fer algunes còpies per als meus amics i familiars em van convèncer que la història tenia qualitat. Em vaig animar a enviar el manuscrit a diverses editorials i al cap de mig any em van contestar de l’editorial Nostrum de Madrid. Al ser autodidacta, vaig haver de refer molt la novel·la per arribar a la versió final, però gràcies a l’ajuda de persones molt properes tot aquest procés va ser molt més fàcil.
Explica’ns breument l’argument de Me debes un beso. La novel·la tracta del boicot entre empreses farmacèutiques per a fer-se amb el control d’una d’elles i així créixer més ràpidament. És un thriller ambientat en una fina línia entre fantasia i realitat, en la qual es tracten temes com els conflictes d’interessos, l’amor i els problemes als quals s’enfronta la dona en el dia a dia per a ser reconeguda. En el fons és una mena d’homenatge cap a la dona.
Quins són les teves referències a l’hora d’escriure o inspirar-te? M’he nodrit de sèries com 24 horas, de la que em va capturar la manera de parar i dilatar el temps, tan trepidant. Un dels meus escriptors de referència és Robin Cook, un autor de thrillers mèdics nord-americà que treballa molt bé les històries que freguen finament la estreta línia entre fantasia i realitat. Una altra autora que em serveix de referència és la sueca Camilla Lackberg. I finalment, quan encara era adolescent, em va marcar especialment Crim i Càstig de Fiódor Dostoievski. Ho vaig passar tan malament quan em vaig adonar del que era la moral!
Com ha estat el procés creatiu? Al principi tens por al full en blanc, però un dia et ve la inspiració i et surten les idees a borbollons. Després et quedes sec i necessites nodrir-te de nou d’idees. També he de reconèixer que l’estiu és un temps més fructífer per a mi.
Aviat serà Sant Jordi, on podem trobar la teva novel·la? A la llibreria Galatea de Reus, on la presentaré el proper 12 d’abril a les 19 hores. Així que serà un plaer compartir aquest moment amb vosaltres. També el dia de Sant Jordi (23 d’abril) seré a la plaça Mercadal de Reus en un dels estands que l’Ajuntament habilitarà per a l’homenatge al llibre que significa aquesta data. D’altra banda, si algú vol aconseguir un exemplar el pot demanar a qualsevol llibreria indicant el títol, l’autor i l’editorial. O bé mitjançant un correu a nitidia@live.com
Per a conèixer més sobre el Manuel de la Fuente, les seves idees i la seva novel·la www.delafuente.cat o www.digitalvisual.com