Empleats de CN Ascó assisteixen a una reunió del WOG

Ascó, 13 d’agost de 2012. El grup d’Instrumentació i Control (I&C) del Westinghouse Owners Group (WOG), una agrupació de centrals amb tecnologia Westinghouse, es va reunir a Pittsburgh (EUA) el passat 24 de juliol per intercanviar experiències i tractar diverses qüestions sobre la instrumentació de les centrals de Reactor d’Aigua a Pressió (PWR), com Ascó i Vandellòs II.

A les jornades de treball van assistir diversos enginyers del fabricant Westinghouse, així com personal d’enginyeria i manteniment d’aquestes centrals. Per part de CN Ascó, van estar presents tres treballadors de la central, entre aquests, el  cap d’execució de Manteniment d’Instrumentació, Arnaldo Laborda.

Arnaldo Laborda va realitzar diverses presentacions sobre diverses temàtiques. Entre aquestes, destaca un nou procediment per posar en “baypass”, inactivar les actuacions del sistema de protecció del reactor, que minimitza la possibilitat de l’error humà durant aquesta maniobra. Aquest procediment va tenir una bona acollida, per la qual cosa s’ha inclòs en el sourcebook o llibre font, en el que es recullen dades útils, experiències, problemàtiques i, en general, tota aquella informació que es consideri interessant per un correcte manteniment dels sistemes.

La propera reunió del WOG se celebrarà en sis mesos a l’estat de Florida.