El Centre d’Informació rep un centenar d’alumnes de diversos centres educatius

Ascó, 21 de maig de 2014. El Centre d’Informació d’ANAV a la central nuclear Ascó va rebre durant la passada setmana a un centenar d’alumnes provinents de l’Escola Politècnica d’Enginyeria de Manresa, de l’IES Miramar de Valls i de l’IES Sant Vicenç de Montalt.

Cadascun dels grups escolars va realitzar una de les activitats específiques d’Endesa Educa, orientades a contribuir a la divulgació de diferents conceptes relacionats amb l’energia i la producció elèctrica d’origen nuclear. Els estudiants universitaris, per la seva banda, van aprofitar la visita per millorar els seus coneixements sobre la tecnologia nuclear.

El dimarts 13 de maig van acudir a visitar les instal·lacions els alumnes de l’Escola Politècnica d’Enginyeria de Manresa. En primer lloc van assistir a la projecció d’un audiovisual sobre la producció elèctrica d’origen nuclear i sobre les centrals nuclears gestionades per ANAV. A continuació, durant el recorregut per l’espai museogràfic van tenir l’oportunitat de conèixer més d’a prop el funcionament i la gestió d’una central nuclear.

El dimecres 14 van visitar el Centre d’Informació els alumnes de 1er de batxillerat de l’IES Sant Vicenç de Montalt que van participar en l’activitat “Radiografia d’una nuclear”. A través d’aquesta activitat van poder conèixer diferents aspectes del procés de producció elèctrica d’origen nuclear com el tipus de combustible, el funcionament del reactor i la turbina o el funcionament de la sala de control, entre uns altres. Per la seva banda, els alumnes de 2n de ESO de l’IES Miramar de Valls van realitzar l’activitat “Safari per la nuclear”, centrant-se en el cicle del combustible, en la fissió nuclear i en la seguretat i protecció radiològica.

En finalitzar les diferents activitats cadascun dels grups de treball va compartir amb els seus companys els conceptes treballats i es van resoldre dubtes, preguntes o curiositats que van sorgir durant el recorregut.