El Centre d’Informació inaugura una exposició de fotografia social de l’organització Imatge en Acció

El Centre d’Informació d’ANAV a CN Ascó va acollir, durant la tarda d’ahir dimecres, la inauguració de l’exposició de fotografia social de l’organització Imatge en Acció (IEA), que romandrà oberta al públic a la sala polivalent del centre, prèvia petició de visita, fins al dia 10 d’agost.

L’acte inaugural de l’exposició va comptar amb les intervencions Sergio López Santamaría (professional d’ANAV i voluntari d’IEA, a més de finalista dels premis internacionals byMerro Photografhy Awards) i Ferran Aguilar (premi Lux d’Or i premi Nikon 2012). Sergio López va realitzar una breu presentació de l’entitat a la qual pertany, els seus objectius i forma de funcionament, al mateix temps que va animar a tots els afeccionats a la fotografia que treballen a ANAV a informar-se sobre IEA i col•laborar en els seus projectes. Per la seva banda Ferran Aguilar va explicar la seva visió de la figura del fotògraf al món i la seva responsabilitat social com a testimoni de l’actualitat. En aquest sentit, va voler posar en valor a figures rellevants del fotoperiodisme mundial i fortament vinculades al territori, com Gervasio Sánchez o Miguel Gil (mort a Libèria l’any 2000).

Imatge en Acció és una organització no governamental, apartidista i aconfessional, nascuda amb la fi principal de posar-se al servei d’altres ONG i col•lectius socials que treballen en el camp de la sensibilització, l’acció social i la cooperació internacional, oferint la cobertura fotogràfica d’esdeveniments, activitats i projectes. D’aquesta forma, amb l’ajuda del material gràfic aportat per IEA, es pretén que el paper que aquestes organitzacions exerceixen en la societat sigui més visible i tingui un major impacte.

La mostra exposada al Centre d’Informació d’ANAV està formada per obres de diferents membres d’IEA. Les temàtiques exposades són variades però amb el vincle en comú d’haver estat realitzades en el marc d’activitats d’interès social desenvolupades per altres ONGs.