CN Ascó realitza l’exercici anual d’extinció d’incendis en col•laboració amb els bombers de la Generalitat

Ascó, 13 de desembre de 2013. La central nuclear Ascó va realitzar el 10 de desembre l’exercici anual d’extinció d’incendis, tal i com s’estableix al conveni de col·laboració que les centrals d’ANAV mantenen amb els bombers de la Generalitat.

Aquest exercici té com a objectiu posar en pràctica les actuacions previstes al citat conveni, així com comprovar que les instruccions descrites als procediments d’actuació conjunta són eficaços.

L’escenari va consistir a simular que un incendi a l’edifici de Turbines i l’atrapament d’una persona. Al llarg de les dues hores que va durar el simulacre es va comprovar la correcta integració dels bombers d’ambdues organitzacions als grups d’intervenció mixtos.

En l’exercici va participar la brigada de primera intervenció de contra incendis de CN Ascó, i una vegada que es va comprovar la magnitud de l’incendi, es va activar la segona brigada. En una tercera fase, es va sol·licitar la col·laboració dels bombers de la Generalitat de Catalunya. En total, van participar prop de 20 bombers dels parcs d’Ascó, Móra d’Ebre i Gandesa, a més de personal de Seguretat Física i dels Serveis Mèdics de la central.