ANAV se suma al Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el treball

Avui, 28 d’abril, se celebra el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, una efemèride organitzada per l’Organització Internacional del Treball, a la qual ANAV se suma, sota el lema “Uneix-te a la construcció d’una cultura de prevenció en matèria de Seguretat i Salut en el Treball”.

Una cultura nacional de prevenció en matèria de seguretat i salut en el treball implica el respecte del dret a gaudir d’un ambient de treball segur i saludable a tots els nivells. La participació activa dels governs, els ocupadors i els treballadors per assegurar un ambient de treball segur i saludable es materialitza a través d’un sistema de drets, responsabilitats i deures definits i l’atribució de la màxima prioritat al principi de la prevenció.

Cada dia, es produeixen 865.000 accidents laborals amb resultat de lesions o fins i tot mort de l’accidentat. Cada any, 2.500 milions d’euros es destinen a cobrir despeses relacionades amb la pèrdua de jornades laborals, el tractament, la indemnització i la rehabilitació de lesions i malalties ocupacionals.

La celebració del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball consisteix en una campanya anual internacional per promoure el treball segur, saludable i digne. El 28 d’abril és, des de l’any 2003, la data triada pel moviment sindical mundial per retre homenatge a les víctimes dels accidents de treball i les malalties professionals.