ANAV presenta un llibre de fotografies en commemoració del 25è aniversari de la central nuclear Vandellòs II

L’Hospitalet de l’Infant, 05 de juliol de 2013. El Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant va acollir el 4 de juliol l’acte de presentació del llibre de fotografies Central Nuclear Vandellós II. Miradas singulares, editat per l’Associació Nuclear Ascó – Vandellós II (ANAV) en commemoració dels 25 anys de l’inici de l’operació comercial de la planta que es compleixen durant aquest any 2013.

L’obra sintetitza els treballs de 19 aficionats a la fotografia que desenvolupen les seves activitats professionals a les plantes d’ANAV. En aquest sentit, Central Nuclear Vandellós II. Miradas singulares recopila imatges que alternen elements i edificis emblemàtics de la planta amb racons molt menys coneguts, sempre sota el criteri de la visió que els autors tenen de la central.

L’acte de presentació va comptar amb la intervenció de l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, qui va posar en valor el paper de la central nuclear en el desenvolupament socioeconòmic del municipi i del territori en els darrers 25 anys. Per la seva banda, Rafael Martín, director de Vandellòs II, va destacar la important tasca realitzada pel gran equip humà que ha fet possible l’operació segura i fiable de la planta durant aquests 25 anys i que “amb l’adequat relleu generacional estic segur que ho seguirà fent durant els propers 35 anys”, va afegir.

La central nuclear Vandellòs II va iniciar la seva operació comercial el 8 de març de 1988. Des d’aleshores, la planta s’ha mantingut més de 185.000 hores sincronitzada a la xarxa elèctrica i ha produït més de 187.000 GWh, al llarg dels seus fins 19 cicles d’operació, presentant un factor de càrrega del 81,1%.