ANAV posa en marxa una campanya de recollida de mòbils usats a les plantes

L’Hospitalet de l’Infant, 17 de gener de 2013. La unitat de Medi Ambient d’ANAV ha posat en marxa una campanya de recollida de mòbils usats en els emplaçaments d’Ascó i Vandellòs II. La iniciativa, que porta per títol “Dóna el teu mòbil”, està promoguda per Creu Roja i la Fundación Entreculturas i persegueix el doble objectiu de destinar a projectes socials i mediambientals els ingressos generats amb la reutilització dels mòbils i, d’altra banda, promoure la gestió adequada dels dispositius que estiguin en desús.

“Dóna el teu mòbil” és una campanya dirigida a aquells usuaris de telèfon mòbil que treballen a les plantes d’ANAV i disposen d’algun aparell antic guardat a casa seva. L’empresa britànica CMR (Corporate Mobile Recycling) és l’encarregada de la logística de recollida, reparació i reciclatge de mòbils. Un cop recollits, els telèfons s’envien a Londres on es classifiquen. Els que no funcionen o són molt antics, es reciclen i aquells que funcionen o són reparables es recuperen per a ser utilitzats. Per cada mòbil reutilitzat, CMR entrega a Entreculturas i a Creu Roja una quantitat per als seus projectes humanitaris, socials i d’educació.

Així, Creu Roja destina els fons a projectes i activitats de medi ambient a Espanya, realitzant campanyes de sensibilització i educació ambiental. Els fons que rep Entreculturas els destina a diferents projectes de cooperació, com per exemple, l’escolarització de nens a Amèrica Llatina i Àfrica, havent-se destinat els fons del darrer any a pal·liar els efectes del VIH.