ANAV organitza la reunió 96 del TGU sobre gestió del combustible

El grup de treball internacional The Users Grup (TUG) dedicat a millorar el coneixement i compartir experiències relatives als elements combustibles i el comportament del nucli de centrals nuclears, i del qual forma part ANAV, es va reunir del 22 al 24 d’abril a Tarragona. Després de gairebé 50 anys des de la seva creació, el grup va celebrar la reunió número 96  amb la participació de representants de 15 empreses explotadores de centrals nuclears principalment europees i EPRI.

El TGU es va formar en els anys 70 amb l’objectiu, entre d’altres, de treballar per a millorar l’optimització i fiabilitat dels elements combustibles i el comportament del nucli. D’aquesta manera, es busca minimitzar l’ocurrència de fallides en el combustible, millorar-ne la fiabilitat i, alhora, maximitzar la flexibilitat operacional.

Durant la seva 96 reunió, organitzada en aquesta ocasió per ANAV com a amfitriona, es van dur a terme diferents presentacions tècniques i discussions sobre estratègies d’operació de cicles, gestió de combustible gastat i experiències operatives, entre altres temes. A més, es van realitzar dues sessions monogràfiques relacionades amb la gestió post-operació dels components del nucli i amb l’evolució i millores en el disseny del combustible.

En aquesta ocasió, la reunió va comptar amb un total de 40 participants de 15 dels 17 membres del grup (empreses explotadores de més de 100 unitats en operació), entre els quals es trobaven representants d’ANAV, i d’EPRI.