ANAV i l’IRTA renoven el conveni de col•laboració per a la finca demostrativa l’Illa

L’Hospitalet de l’Infant, 26 de gener de 2012. ANAV i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) van renovar el passat 24 de gener, per un període de quatre anys (fins el 2015) i amb la possibilitat de prorrogar-lo tres anys més, el conveni de col•laboració que, des de 2007, impulsa l’establiment de diferents parcel•les de cultius experimentals a la finca l’Illa, al municipi d’Ascó.

Aquest conveni va néixer de la voluntat d’ANAV de donar suport al sector agrari, ja que aquest és un sector estratègic a la comarca. Durant aquests anys s’han portat a terme actuacions com l’avaluació de noves varietats de préssec i ametller, l’avaluació de portaempelts de préssec, o divers os cursos de formació per agricultors i tècnics en fructicultura. Accions, totes elles, que tenen l’objectiu de traslladar informació al sector productor sobre el comportament agronòmics, productius i de qualitat de les varietats estudiades i de formar als agricultors i productors de la zona.

En aquesta nova etapa, es continuarà treballant en activitats experimentals en les quatre parcel•les actuals. Aquestes parcel•les estan dedicades a noves varietats de préssec i nectarina (2,20 hectàrees), a portaempelts de préssec (1,40 ha), sistemes de formació en préssec (1,50 ha) i a noves varietats d’ametller (1 ha). A més, es preveu reforçar la projecció dels resultats que s’obtinguin amb una sèrie d’accions que donin més visibilitat a les actuacions realitzades. Entre aquestes accions, es contempla realitzar dues jornades de portes obertes a la finca l’Illa, visites puntuals d’agricultors i tècnics que ho sol•licitin o un curs de formació de 25 hores en el municipi d’Ascó.