ANAV entrega racions alimentàries a Cáritas

Ascó, 12 de juny de 2013. La central nuclear Ascó ha fet entrega recentment a la delegació de Cáritas de Móra d’Ebre d’un paquet de 240 racions alimentàries. Les centrals nuclears d’ANAV disposen, tal i com s’estableix en el Pla d’Emergència Interior de les centrals, d’aquest aliments que garantirien el subministrament d’àpats als treballadors en cas de necessitat.

Quan es compren nous paquets alimentaris, cada any en el cas de CN Ascó i cada dos en el cas de CN Vandellós II, les racions de reserva que no s’utilitzen i que estan en perfecte estat s’entreguen a Cáritas, que les distribueix a famílies i persones amb escassetat de recursos.

Les racions d’emergència, 240 unitats a CN Ascó i 384 a Vandellós II, estan formades per aliments que conformen tres àpats diaris (esmorzar, dinar i sopar). Es tracta de paquets que garanteixen una alimentació equilibrada des del punt de vista nutricional. Entre els aliments es poden trobar plats com sopa, fabada asturiana, mandonguilles amb pèsols, conserves de peix, pa, xocolata, begudes isotòniques, fruita, cafè… A més, els paquets també inclouen tovallons, coberts, un kit per escalfar el menjar, bossa d’escombraries i un gel desinfectant.