ANAV col·labora amb l’IES Julio Antoni de Móra d’Ebre en la formació dels seus alumnes a Ciberseguretat

Un responsable de l’Àrea de Ciberseguretat de Sistemes d’Informació i Comunicacions d’ANAV va impartir recentment un taller formatiu a l’Institut Juliol Antonio de Móra d’Ebre on es van exposar les claus principals de la protecció dels actius digitals de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II.

Francisco Muñoz va ser l’encarregat de compartir amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà sobre Sistemes Microinformàtics i Xarxes algunes recomanacions sobre la implantació de mecanismes de seguretat de la informació, basant-se en el Pla de Ciberseguretat d’ANAV. En la presentació, Muñoz va tractar temes com la gestió dels actius i les infraestructures informàtiques i les mesures de seguretat passives, entre les quals va destacar aspectes com les polítiques d’autenticació d’usuaris, l’ús de contrasenyes, els sistemes biomètrics o la gestió d’incidències i alarmes.

Aquesta activitat forma part de l’acord de col·laboració establert entre ANAV i l’IES Julio Antonio de Móra d’Ebre, que ja va comptar amb un primer taller formatiu a l’any 2020 i previsiblement tindrà continuïtat en el futur.