ANAV col·labora en la recerca de solucions a la irrupció del musclo zebrat a la xarxa de regadius de la Ribera d’Ebre

Móra d’Ebre, 15 de febrer de 2012. El centre CTM-Flix va presentar ahir, en una jornada informativa, els resultats del projecte ZEBRAREG. El projecte té per finalitat l’avaluació de la vulnerabilitat, mesures de control i la seva efectivitat en la prevenció de la colonització per musclo zebrat de la xarxa de regadius de la Ribera d’Ebre.

El projecte ha estat desenvolupat pel laboratori CTM-Flix, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient Natural i, amb el finançament d’ENDESA i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellós (ANAV).

L’objectiu principal del ZEBRAREG ha estat abordar per primer cop de manera global la problemàtica del musclo i altres espècies de mol·luscs invasors a la xarxa de regadius de la Ribera d’Ebre. El projecte ha permès proporcionar als regants i a l’administració unes pautes senzilles per a la prevenció i tota la informació pràctica de recollida de les proves de camp realitzades en diferents comunitats de regants.

Aquesta actuació s’inscriu en la política d’ANAV de col·laborar amb els diferents sectors econòmics i socials de l’entorn de les seves plantes en l’execució de projectes beneficiosos per al desenvolupament del territori.