Alumnes de l’IES Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita visiten el Centre d’Informació de CN Ascó

Ascó, 15 de novembre de 2013. Alumnes de primer i segon de batxillerat de Tecnologia Industrial de l’Institut d’Educació Secundària Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita van visitar el dimecres, 13 de novembre les instal·lacions del Centre d’Informació de CN Ascó.

El grup tenia com a objectiu conèixer millor el món de l’energia, motiu pel qual van realitzar una de les activitats divulgatives que el centre fa en col·laboració amb Endesa Educa. “A Tecnologia Industrial tenim una secció en la que treballem la producció d’energia i que completarem amb la visita”, comentava el professor de Tecnologia Industrial, Carlos Pasqual.

La visita es va iniciar amb la projecció d’un audiovisual sobre el funcionament d’una central nuclear. A continuació, el alumnes es van dividir en tres grups i van recòrrer el projecte museogràfic per a recavar nocions i informació sobre els conceptes pels quals se’ls preguntava a les quartilles que havien d’omplir. El qüestionari estava basat en el camp de l’operació i la fissió nuclear, el funcionament d’una central i la vigilància radiològica.

Finalment, els portaveus de cadascun dels grups van compartir la informació recavada amb la resta de companys i allò que els havia semblat més interessant a cadascun d’ells. “M’ha cridat l’atenció la gran capacitat energètica de l’urani respecte altres combustibles com, per exemple, el carbó” afirmava Aroa, una de les portaveus.