L’Ajuntament de Flix i ANAV signen un conveni de col•laboració per reparar el pas de barca del municipi

Ascó, 20 d’agost de 2012.- L’Ajuntament de Flix i l’Associació Nuclear Ascó – Vandellòs II (ANAV) han signat recentment un conveni de col·laboració pel qual ANAV contribuirà a la reparació del pas de barca de la població. La instal·lació es troba fora de servei des del passat mes de gener, quan es va produir l’enfonsament d’una de les embarcacions que l’integren.

El pas de barca de Flix està formada per dos llaúds (Democràcia i Assumpció) units per una plataforma subjecta per cables per evitar que la corrent els arrossegui. Aquesta infraestructura s’utilitza des de l’època Medieval i junt amb el de Miravet conformen els únics passos de barca d’aquest tipus que es conserven al tram català del riu Ebre. En el cas de Flix, funciona amb tracció elèctrica i dóna servei als veïns que l’utilitzen principalment per creuar a les finques del marge esquerre i d’aquesta manera, s’estalvien uns set quilòmetres de camí. Així mateix, constitueix un dels principals atractius turístics de la població.

Aquest conveni s’emmarca en la política d’ANAV de reforçar els vincles amb l’entorn de les seves plantes i de donar suport el teixit econòmic i sociocultural del territori en el que s’ubiquen les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II.