ANAV organitza una jornada de donació de sang en col•laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya

L’Hospitalet de l’Infant, 15 de maig de 2013. L’Associació Nuclear Ascó – Vandellòs II (ANAV), en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, ha organitzat avui una jornada de donació de sang a la central nuclear Vandellòs II. Aquesta iniciativa, que ja es va realitzar en dues ocasions a la central nuclear Ascó, s’emmarca en el pla de salut global ViuSalut, dirigit als professionals d’ambdós emplaçaments amb l’objectiu de promoure hàbits saludables dins de l’àmbit laboral.

Sota el lema “Amb una vegada no n’hi ha prou, vine a donar sang!” s’ha posat a disposició dels treballadors d’ANAV i d’empreses col·laboradores de CN Vandellòs II la possibilitat de realitzar una donació de sang d’una forma còmoda, ja que una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits s’ha desplaçat fins a la central.

La campanya de donació de sang als emplaçaments d’ANAV es va dur a terme per primera vegada a la central nuclear Ascó el juny de 2012, amb 51 donants, i en una segona ocasió el gener de 2013, amb 46 donants. En la tercera jornada, a Vandellòs II, han donat sang 65 persones.

Segons dades del Banc de Sang i Teixits, cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya. Donar sang és un acte solidari que pot salvar moltes vides i al qual els treballadors d’Ascó i Vandellòs II s’han volgut sumar un cop més.

Aquesta iniciativa forma part d’un conjunt d’accions englobades dins del pla de salut global ViuSalut que es va posar en marxa el 2011 a les centrals nuclears d’ANAV per promoure hàbits saludables també a l’àmbit laboral. Dins d’aquest pla s’han dut a terme diverses accions, com tallers per deixar de fumar, enquestes per fer un diagnòstic de l’estat de la salut del col·lectiu d’ANAV o la promoció de l’activitat física diària i una alimentació saludable.