ANAV organitza una jornada de donació de sang en col•laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya

L’Hospitalet de l’Infant, 6 de febrer de 2014.- ANAV, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, va organitzar el passat 31 de gener una jornada de donació de sang a la central nuclear Vandellòs II en la qual van participar un total de 65 donants.

Sota el lema “Amb una vegada no és suficient, vine a donar sang!” es va posar a la disposició dels treballadors d’ANAV i d’empreses col·laboradores de CN Vandellòs II la possibilitat de realitzar la donació de sang d’una forma còmoda, ja que una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits es va desplaçar fins a la central.

La campanya de donació de sang als emplaçaments d’ANAV es va iniciar a la central nuclear Ascó al juny de 2012, amb 51 donants. El 2013 es va repetir durant el mes de gener a CN Ascó, amb 46 donants, i a Vandellòs II al maig, amb 65 persones. De la mateixa manera, la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits es desplaçarà de nou el proper 14 de febrer fins a CN Ascó.

Segons dades del Banc de Sang i Teixits, cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya. Donar sang és un acte solidari que pot salvar moltes vides i al que els treballadors d’Ascó i Vandellós II s’han volgut sumar un cop més.

Aquesta iniciativa forma part d’un conjunt d’accions englobades dins del pla de salut global ViveSalud, que es va posar en marxa el 2011 a les centrals nuclears d’ANAV per promoure hàbits saludables també en l’àmbit laboral. Dins d’aquest pla s’han dut a terme diverses accions, com ara tallers per deixar de fumar, enquestes per fer un diagnòstic de l’estat de la salut del col·lectiu d’ANAV o la promoció de l’activitat física diària i una alimentació saludable.