ANAV i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp col•laboren en el projecte de museïtzació del Mas Miró

L’Hospitalet de l’Infant, 19 de desembre de 2013. L’Associació Nuclear Ascó – Vandellòs II i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp van signar el passat 13 de desembre un acord de col·laboració a través del qual es materialitzarà el projecte “Museització del Mas Miró”, iniciat conjuntament amb la Successió Miró i la Fundació Joan Miró de Barcelona.

El primer pas d’aquesta iniciativa ha estat la creació de la Fundació Mas Miró, encarregada de la projecció i gestió del centre per convertir-lo en un referent cultural a nivell internacional.

La relació de Joan Miró (1893-1983) amb Mont-roig del Camp és símbol de la identitat del territori. L’obra i univers de l’artista es van gestar a la finca Mas Miró, on va pintar les seves primeres obres, aquelles que el van catapultar internacionalment i el van convertir en un dels pintors més rellevants del segle XX.

El Mas Miró està format per un conjunt d’edificis construïts entre els segles XVIII i XX, entre els que destaquen la residència familiar, la residència dels masovers, una capella i l’estudi de l’artista, així com la finca agrícola i els seus magatzems. L’espai es troba intacte des de l’última vegada que el pintor va ser-hi, conservant-se la seva estructura arquitectònica i també elements com el mobiliari d’època i els objectes domèstics i decoratius de la família Miró.

L’acord entre ANAV i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp permetrà configurar el Mas Miró com un espai museístic de qualitat integrat en l’oferta cultural i turística vinculada a l’artista. Així mateix, donarà a conèixer l’ambient dels primers anys de creació de l’obra mironiana i mostrarà els costums de vida d’una família benestant de principis de segle XX.