ANAV va signar el passat 9 de novembre un conveni amb l’Ajuntament de Corbera d’Ebre que dóna continuïtat a la col·laboració que mantenen ambdues institucions amb l’objectiu de recuperar l’espai històric i monumental del ‘Poble Vell’. Aquest escenari, un dels que varen patir una major devastació durant la Batalla de l’Ebre de la Guerra Civil, va ser declarat Lloc d’Interès Històric pel Parlament de Catalunya.
Aquesta col·laboració, inscrita en el marc de la política d’ANAV de suport a l’entorn de les seves centrals, es focalitzarà en la restauració de l’església de Sant Pere amb l’objectiu d’aprofundir en el potencial turístic que aquest element emblemàtic té per al conjunt del ‘Poble Vell’. En aquest sentit, el projecte en marxa condicionarà l’església per a la recepció de visitants i la dotarà d’un sistema integrat de projecció i sonorització.
Durant l’acte de firma del conveni, l’alcalde de Corbera d’Ebre, Sebastià Frixach, va destacar que “l’aportació d’ANAV per a la rehabilitació de l’església permetrà recuperar una altra part de la història del poble, a més de donar vida a un espai que durant 70 anys ha estat mort”.
Acords amb la Fatarella i el Molar
De la mateixa manera, ANAV ha firmat aquesta setmana acords de col·laboració amb els municipis de la Fatarella i el Molar amb l’objectiu de fomentar millores per a la població d’ambdues localitats.
A la Fatarella, ANAV col·labora en l’adequació de l’entorn de la nova escola pública ‘Los Castellets’, tot reforçant-ne la seva seguretat amb el condicionament de la vorera d’accés, la instal·lació d’una barana i la col·locació de bandes sonores de reducció de velocitat en les immediacions. També col·laborarà en l’adequació de l’entorn de la bàscula municipal amb la pavimentació de l’espai perimetral, la canalització de l’aigua i la instal·lació de pilots de protecció i gomes de reducció de velocitat, entre d’altres actuacions.
En el transcurs de la firma del conveni entre el director de la central nuclear Ascó, César Candás, i l’alcalde de la Fatarella, Fermí Ruana, aquest va agrair la col·laboració d’ANAV en l’objetiu de millorar la seguretat de la sortida del nou col·legi i va destacar la importància de les millores que s’han d’introduir a la bàscula municipal, ja que són “una de les peticions més repetides pels agricultors”.
Per la seva banda, en el cas concret del Molar, ANAV col·laborarà amb l’Ajuntament en la dotació de serveis i la millora dels accessos de la nova sala polivalent del municipi del Priorat.
Sala Polivalent d’El Molar. L’acord firmat dóna continuïtat a la col·laboració entre les dues institucions en la seva voluntat de cooperar per a dur a terme projectes que millorin les infraestructures locals del Molar, com aquest centre, que és el punt de reunió dels veïns de la localitat en cas d’activació del PENTA.