Informació CN Vandellòs II

L’Hospitalet de l’Infant, 16 de setembre de 2016. La central nuclear Vandellós II, seguint els procediments establerts, ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear que, en la presa periòdica de mostres de l’aigua dels embornals de la contenció, s’ha detectat la presència de traces de fosfats.

 

Després d’una inspecció realitzada a aquest efecte per determinar el seu origen, s’ha detectat una lleugera pèrdua en un dels 12 contenidors d’additiu per al ruixat que contenen aquest producte químic a l’interior de la contenció, l’objectiu del qual és afavorir la retenció de iodes en els embornals en cas de ser requerida l’actuació dels sistemes de seguretat.

 

Una vegada determinat l’origen d’aquestes traces, s’ha procedit a emplenar el contenidor de fosfat trisódico fins al nivell establert a les Especificacions Tècniques de Funcionament i tornar a declarar operable el sistema.

 

Aquesta incidència no ha tingut conseqüències per a les persones ni per al Medi Ambient. La planta es troba operant amb normalitat al 100% de potència.